Hvordan var det nu det var – det der med vuggestuestart?

Seperationsangst. Kan voksne mon også ha det? For så har jeg det stensikkert.

William er blevet så stor at han er startet i vuggestue, faktisk har han allerede gået der i præcis 19 dage i dag.
Han er dygtig. rigtig rigtig dygtig. Faktisk så dygtig, at han bare går….!
Her er det så mig der klynger mig til benet og græder utrøsteligt når han begynder at mase sig ud af mine arme og går mod sandkassen.
SHIT hvor har jeg grædt altså. Ikke over at han kører det dersens vuggestue, nej jeg har grædt fordi at jeg synes at det er mega svært det der med lige af aflevere ham i 5 timer – 5 TIMER!
Gå du bare hjem og nyd lidt alene tid – ja hej, jeg vil jo ikke være alene… Jeg vil være sammen med mine børn, og helst 24/7 hvis det ku lade sig gøre. Nå meeeen sårn er livet jo ikke, og en slynge til to børn på 6 år og 1 år er nok ikke det mest praktiske at ha med på arbejde, når jeg altså på et tidspunkt skal tilbage til det pjat.
Det er sku hårdere end jeg sådan lige havde regnet med.

Corona-times nye hverdag

Det har jo ikke været en hel normal indkøring i vuggestuen, da hele verdenssituationen ser noget anderledes ud end hvad den gjorde for 6 år siden da Sofia skulle starte.
Alle de der nye restriktioner som der er forskellige steder, har jo selvfølgelig også ramt daginstitutionerne – big time.

  • Sprit hænderne når du ankommer
  • Vask barnets hænder når du ankommer
  • Rør ikke ved noget
  • Sprit dine hænder af ved døren
  • Aflever dit barn i døren
  • Og gå så stille og roligt ud til lågen igen
  • Sprit hænder når du går

Jeg skal lige love for at der er kommet andre boller på suppen.
Legepladserne er delt op med hegn, indkøringen foregår kun på legepladsen og når man aflevere og henter, er det pædagogerne som tager sig af tasker, jakker og sko da man jo ikke må gå med i garderoben.
Rengøringen er på et helt andet niveau, og det meste af dagen foregår udenfor i AL slags vejr.
Det er fandme synd for de børn som starter op i institutioner efter corona udbruddet, da de slet ikke for lov til at opleve den normale rolige hverdag.
MEN jeg synes at pædagogerne klarer det skide godt. I hvert fald på Sofias skole og i Williams vuggestue.
Og på den anden side, så er det jo egentlig positivt at pædagoger og lærere ikke må mingle sig på samme måde som før, de skal jo faktisk blive på samme stue hele dagen for at undgå bakterier og evt smittespredning.

Søvn og vuggestue

Det har også påvirket Williams søvn meget, det der med at starte i vuggestue. Faktisk har det påvirket os alle sammen herhjemme.
William har altid været fantastisk til at sove lur i 2-3 timer uden problemer, men nattesøvn? Det tror jeg sgu ikke at han ved hvad er.
Eller det tror jeg måske lidt at han har fundet ud af nu, for vi er nu gået fra 5-10 opvågninger med 2-3 flasker om natten til 2-3 opvågninger og 1 flaske. YES!
Såååå deeeeeet…….

Faktisk synes jeg at alt det her vuggestueopstart er skide godt, mest for William, men måske også lidt for mig.
William hygger sig rigtig meget, og jeg får ordnet nogle ting herhjemme som jeg normalt ikke får gjort når William er hjemme.
Så selvom det er pisse hårdt at skulle savne ham så længe, er det jo nok egentlig meget sundt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen